
live cooking
Produkty roślinne Alpro
Zapraszamy na wspólne gotowaniez Charlesem Daigneault i Darią Ładochą
16 czerwca 2023 10.00-13.00
liveGotuj razem z nami! Oto pełna lista produktów użytych w Live Cookingu
Jeśli chcecie nie tylko oglądać live cooking, ale również działać w kuchni odtwarzając przepisy przygotowane przez Darię i Charliego, to nie ma na co czekać! Poniżej znajdziecie pełną listę potrzebnych do gotowania składników, w podziale na poszczególne przepisy.
- 150g mąki pszennej15g cukru
- 3 jajka
- 20g rozpuszczonego masła
- 30 ml oleju rzepakowego
- 125 ml napoju migdałowego Alpro
- 125 ml napoju owsianego bez dodatku cukru Alpro
- 125 ml Barista Kokos
- Alpro4 pomarańcze
- 200 ml likieru pomarańczowego
- 150 ml zaparzonej kawy
- szczypta cynamonu mielonego
- 150 ml soku wyciskanego ze świeżej pomarańczy
- lód
- Barista Owies Alpro
- 200 ml zaparzonej gorącej kawy
- 80 ml Barista Kokos Alpro
- pół łyżeczki tartego świeżego
- imbiru
- 20g połamanej białej czekolady
- łyżeczka herbaty matcha
- 50 ml gorącej wody
- 200 ml Barista Migdał Alpro
- 1 chleb na zakwasie
- 2 jajka
- 150 ml Barista Owies Alpro
- 20g masła
- kropla ekstraktu waniliowego
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 tabliczka czekolady 70%
- 10 truskawek
- 0,5 l napoju migdałowego Alpro
- 300 g truskawek
- 2 łyżki masła orzechowego
- 1 banan
- 50g prażonych płatków migdałowych
- 0,5 l Barista Kokos Alpro
- 1 zielony ogórek
- 1 awokado
- pęczek świeżej mięty
- Do dekoracji: 4 liście limonki kaffir
- 250 ml Barista Kokos Alpro
- 300g świeżej porzeczki
- 250 ml sorbetu mango
- Do dekoracji: 50g orzechów laskowych, 50g płatków migdałowych. świeża mięta
- 4 pomidory
- 1 szalotka
- 1 ząbek czosnku
- 1 papryka czerwona
- ½ łyżeczki papryki ostrej mielonej
- 1 ogórek
- kilka liści bazylii, tymianek i rozmaryn
- sok z cytryny
- 250 ml napoju owsianego bez cukru Alpro
- Do dekoracji: bułka tarta, skórka z cytryny i bazylia
- 4 ogórki
- 1 szalotka
- 1 jalapeno bez pestek
- 1 limonka
- 1 ząbek czosnku
- parę liści mięty
- 1 łyżka Skyr Style Sojowy
- Alpro250 ml napoju migdałowego bez cukru Alpro
- Do dekoracji: sól, pieprz, skórka z limonki i mięta
- 1 tost
- 1 banan
- łyżka masła migdałowego
- 250 ml napoju migdałowego Alpro
- Do dekoracji kieliszka: tarta czekolada
- 1/2 sałaty lodowej
- 1 miękkie mango
- 1/2 czerwonej cebuli
- 500g krewetek tygrysich rozmrożonych
- 1 zielony ogórek
- 1 marchewka
- 1 pomarańcza
- 50g orzechów ziemnych
- 1 łyżka oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 szalotka
- 3 łyżki sosu sojowego
- sok z 1 limonki
- sok z 1/2 pomarańczy
Sos :
- 2 łyżki Skyr Style Mango Alpro
- pęczek kolendry
- 2 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki jasnego sezamu
- 1 limonka
- 1 szklanka ryżu arborio
- pęczek szparagów zielonych
- 500 g boczniaków
- 12 suszonych pomidorków w oleju pokrojonych w paseczki
- 2 szklanki wywaru
- 1 szklanki wina białego
- 300 ml produktu sojowego do celów kulinarnych
- Alpro1 cebula drobno posiekana
- 2 posiekane ząbki czosnku
- pęczek zielonej pietruszki posiekanej
- 250 g pomidorków cherry
- 3 łyżki pestek dyni podprażonych na suchej patelni
- kiełki słonecznika
- sok z 1/4 cytryny
- orzechy włoskie kilka sztuk
- oliwa do smażenia
- oregano w przyprawie
- 1 kg skrzydełek z kurczaka
- 1 op. przyprawy garam masala
- sok z 1 cytryny
- 300 ml Naturalnego sojowo-kokosowego Alpro
- 100 ml napoju owsianego bez cukru Alpro
- łyżka soku z cytryny
- łyżka musztardy Dijon
- łyżka Naturalnego sojowo-kokosowego Alpropo
- siekany koperek
- 1 brokuł
- 6 szparagów zielonych
- 100g bobu
- 100g zielonego groszku
- 1 op. przeprawy curry w paście
- łyżka masła
- 150 ml Barista Kokos Alpro
- 1 polędwica wieprzowa
- sól i pieprz
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 100 ml produktu sojowego do celów kulinarnych Alpro